nieuws van jachtwerf kuiper

zo vaart de if

Twee nieuwe IF's onder zeil, met spinnaker. 


dubbeltest met 2 klassiekers

We staan (op de cover) in het septembernummer van het blad Zeilen. "Ruim 30 jaar is er geen nieuwe IF gebouwd. Wil je zo'n Scnadinavische eenheidsklasser, dan moest je het doen met een goed onderhouden exemplaar. Een refit is zo arbeidsintensief dan nieuwe mallen de moeite waard zijn. Hoe doet de nieuwe IF het in vergelijking met een oude Marieholm IF? Een dubbeltest van twee klassiekers."

 

 

 Marieholm TREFFEN 10-11 MEI sneek

Wat?                          Marieholmtreffen Friesland

Waar?                        Jachtwerf Kuiper / Sneekermeer

Wanneer?                 10-11 mei 2019

Wie?                          Leden en niet-leden NMV

Zeilen ?                     Ja, met eigen boot of als opstapper  

Aanmelden                Voor 5 mei a.s. via info@jachtwerfkuiper.nl

Kosten                       Deelname gratis. BBQ €12,50 p.p.

 

Meer info                  Merdeka Jaarsma (Jachtwerf Kuiper)

                                   06-34088548

 

Voor meer informatie, mail naar info@if-boat.nl


NIEUWE WATERSPORTSEIZOEN GEOPEND

22-4-2019

Het nieuwe watersportseizoen 2019 is van start gedaan. Voor Jachtwerf Kuiper staat dit jaar volop in het teken van de nieuwe IF. Dit voorjaar komen er twee nieuw gebouwde IF boten naar Nederland. Ook zijn we er trots op dit jaar weer een aantal mooie gebruikte IF's en M26 te mogen afleveren bij nieuwe trotse eigenaren. In september staan we ook weer op de HISWA te water in Lelystad met de IF-Boat. 

 


uitnodiging "PREMIÈRE van een legende"

19-9-2018

Op de HISWA te water 2018 was het voor het eerst dat de nieuwe IF te bewonderen was. Maar op 26 september a.s. zal het de eerste keer zijn dat u de boot zeilend kunt komen bewonderen. Dit op de officiële internationale (pers)bijeenkomst, georganiseerd door IF producent SeacamperIF van Peter Gronlund uit Berlijn.

 


foto's interieur nieuwe If

19-9-2018

Hierbij laten we een paar foto's van het interieur zien van de nieuwe IF. Een moderne inrichting, passend bij de klassieke uitstraling van de IF. Nieuw is het gebruik van een binnenschaal, in gelamineerde ramen en wat meer zitruimte in de kajuit.


Doop IF-BOAT door Nederlandse Marieholm Vereniging

6-9-2018

Op vrijdag 7 september om 14:00 uur zullen we de Nederlandse Marieholm Vereniging (NMV) verwelkomen op de HISWA te water voor de Nederlandse doop van de opnieuw uitgebrachte “IF-Boat”. Speciale gast van vandaag is Peter Grönlund (initiatiefnemer en producent). Ter gelegenheid van de doop zal hij vandaag een praatje houden over de herintroductie en het hele ontwikkelproces van de nieuwe IF.

 

 


SNEAKPreview IF-BOAT

2-9-2018

De eerste grote reis van de IF-Boat nummer 1 gaat naar Nederland. Ze is echt prachtig geworden! Vandaag gaat ze te water in Lelystad. Benieuwd naar het resultaat? Kom kijken op de HISWA te water van 5 t/m 9 september in de Bataviahaven te Lelystad, stand B-32.  


aftellen ... tot de hiswa te water

31-8-2018

Nog 5 dagen en dan is Jachtwerf Kuiper van 5 t/m 9 september als exposant aanwezig met de nieuwe IF-BOAT en een HABER 660 motorsailer op de HISWA te water beurs in Lelystad. Op vrijdag 7 september zullen IF producent en initiator van het project Peter Groenlund alsmede de Nederlandse Marieholm Vereniging bij onze stand aanwezig zijn voor de "officiele" en feestelijk doop van de eerste nieuwe IF-BOAT editie 2018. Wij verwelkomen u graag bij onze stand B-32. U kunt tickets voor de beurs hier online bestellen.


VOORTGANG NIEUWE IF-BOAT

20-8-2018

A dream has come true: de eerste nieuwe IF romp sinds 34 jaar is er! Na twee jaar (in)spanning - komt ze er wel of komt ze er niet? - is het Peter Groenlund van Seacamper uit Berlijn dan uiteindelijk toch gelukt. 

 

In deze fotoserie kunt u zien hoe er van een bestaande IF romp een geoptimaliseerde plug wordt gemaakt, waarvan een mal wordt getrokken en waaruit vervolgens de nieuwe romp en dek van de nieuwe IF-Boat worden gemaakt. De IF-BOAT editie 2018 wordt gebouwd conform de klasse vereisten van het Zweedse IF verbond. Dit is belangrijk omdat de IF een eenheidsklasse is. Daar waar verbeteringen toegestaan waren, zijn ze doorgevoerd en er is gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige, moderne materialen.


Dealerovereenkomst JWK & haber yachts

11-7-2018

Met ingang van heden is Jachtwerf Kuiper een dealerovereenkomst aangegaan met Haber Yachts. Haber Yachts levert al een aantal jaar een succesvolle lijn van motorboten en motorsailers. De boten zijn zeer comfortabel uitgerust en het ontwerp maakt ze geschikt voor de Nederlandse binnenwateren, kustwater en (Wadden)zee. Dit fantastische ontwerp zal u verrassen in zeilkwaliteit, ruimte en comfort. Bezoek onze stand op de HISWA te water van 5 t/m 9  september waar we met een HABER 660 motorsailer aanwezig zullen zijn. 


Bouw nieuwe If-boat in volle gang

10-7-2018

Het tijdstip waarop de eerste nieuwe IF-boat te water gelaten zal worden nadert. Op de werf is men druk aan de gang met de bouw van dit tijdloze ontwerp in een nieuw jasje. De nieuwe IF-boat krijgt haar Nederlandse primeur op de HISWA te water van 5 t/m 9 september in Lelystad waar u de boot kan komen bezichtigen. 


vernieuwd aanbod pre-owned

8-7-2018

We hebben weer een paar prachtige exemplaren van Marieholm binnen gekregen: een IF, een IF-e en een M26. De boten zijn zeilklaar, zodat u er dit seizoen nog volop van kan genieten. Kijk onder verkoop voor de foto's en specificaties van de boten.